top of page

INTRODUCING: THE KENSINGTON


LOCATION: MILTON, GEORGIA

TIMELINE: 10 MONTHS

SCOPE OF WORK: ENTRY, OFFICE, DINING ROOM, FAMILY ROOM, SUNROOM,

BREAKFAST ROOM, POWDER ROOM, PRIMARY BEDROOM + SITTING ROOM


In our design process, we meticulously consider not just the functionality, but also those subtle yet significant moments, such as the kids returning home from school, folding laundry on the sofa while soaking in the sunshine, or enjoying a book by the fire. Our spaces serve as the backdrop upon which these little moments unfold.


Our clients recently completed a renovation and were ready to add furnishings and window treatments to create a beautiful and livable home -- a place that transcends mere aesthetics to embody a feeling and tell a story.


Entry:

One of our favorites. We introduced a round table to soften this stair corner full of hard angles. The entry table provided the perfect surface for styling with one-of-a-kind and vintage pieces that we curated from near and far to create a warm welcome.




Office: Before


The existing chandelier was mounted too close to the ceiling and the accent trim on the back wall felt incomplete. Our goal was to create an office that felt saturated in color yet cohesive with the rest of the first floor. This office is located directly off the entry, so it needed to be beautiful. It also needed to serve as a professional background for frequent video conference calls. We designed a custom built-in with accent lighting and lots of storage and desk space that completely transformed the room.




Dining Room:

Our clients wanted the dining room to feel elegant without being overly formal or traditional. We achieved that by pairing more modern pieces like the sculptural sideboard, dining table, and plaster table lamp with more traditional elements like the navy botanical wallpaper, gilded chandelier, and draperies with trim. The natural jute rug adds a layer of texture to ground the space.




Sunroom: Before


The existing space plan wasn't as comfortable or inviting as our clients hoped. They also didn't like the primarily white palette that lacked dimension. This sunroom is a family favorite, so we designed a custom bumper chaise sectional to create more cozy seating to enjoy the abundant natural light and the stunning view of the backyard. It also introduced a bold color in an extra inviting performance velvet.


We can't say enough about the importance of window treatments in any space, but it is particularly evident in this sunroom. The melange wool flannel drapes play an important role in drawing the eye up and softening the connection between the top of the windows and ceiling.




Family Room: Before


The existing mantle was overly simple and mounted too high for ideal tv viewing. We redesigned the fireplace surround to lower the television and add much needed dimension and interest.




We replaced the single sofa and oversized swivel chairs with two full sofas and a cozy chaise for maximum seating. This space plan works equally well as a conversation area and a comfortable space to watch tv as a family. The second sofa also helps create visual separation from the family room and the office. Additionally, the new color palette introduces darker wood tones and a richness that was lacking.


Breakfast Area:



Powder Room:


Primary Bedroom + Sitting Room:




Photography: Ali Harper Photography


--------


Have an upcoming project that you'd like to be thoughtfully designed? Reach out via our Inquiry form.

コメント


bottom of page